[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sentinţă pronunţată în dosarul prestării ilegale a serviciilor de IP telefonie şi fraudă informatică
13 Aprilie

Un bărbat originar din Ucraina a fost recunoscut vinovat de săvârşirea infracţiunii de acces neautorizat la reţelele şi serviciile de telecomunicaţii, precum şi fraudă informatică, fiind condamnat de Judecătoria Chişinău (sediul Centru) la 5 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. Prin sentinţă, a fost admisă şi acţiunea civilă privind încasarea prejudiciului material de peste 280 000 lei, cauzat prin infracţiune companiei de telecomunicaţii, transmite CURENTUL.

Acuzarea de stat a fost reprezentată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, urmărirea penală fiind efectuată în comun de către procurorii PCCOCS şi ofiţerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice al INI al IGP.

Inculpatul a fost acuzat de săvârşirea accesului neautorizat la reţelele şi serviciile de telecomunicaţii ale unei companii publice de telecomunicaţii din Republica Moldova, restricţionarea accesului la datele informaţionale internaţionale, efectuarea terminaţiilor neautorizate ale traficului voce local şi internaţional, precum şi fraudă informatică, cu cauzarea unor daune în proporţii deosebit de mari operatorului de telecomunicaţii.

În acest context, se recomandă persoanelor să nu accepte instalarea la domiciliu a dispozitivelor utilizate la efectuarea terminaţiilor ilegale ale traficului voce internaţional şi local, acţiuni care duc la cauzarea prejudiciilor companiilor de telecomunicaţii şi sunt pasibile răspunderii penale.

untitled_0

cc

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților