[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful statului ungar a reconfirmat deschiderea Ungariei față de Moldova și faptul că țara noastră rămâne un stat prioritar pentru asistența maghiară
13 Decembrie

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Președintele Ungariei, János Áder, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, la întrevedere au participat președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Radu Mudreac, vicepreședintele Comisiei nominalizate, Vladimir Bolea, și președintele Comisiei administrație publică, Vasile Bîtcă.

Șeful statului ungar a reconfirmat deschiderea Ungariei față de Moldova și faptul că țara noastră rămâne un stat prioritar pentru asistența maghiară. Oficialul a subliniat deschiderea țării sale pentru susținerea Moldovei atât în cadrul unor programe bilaterale și regionale, cât și în Uniunea Europeană.

Președintele Parlamentului a mulțumit părții ungare pentru buna colaborare și a reiterat interesul țării noastre pentru preluarea experienței Ungariei în mai multe domenii strategice.

Părțile au fost unanime față de necesitatea valorificării potențialului de colaborare și au punctat prioritățile pe termen scurt și mediu pe dimensiunea bilaterală și comunitară.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților