[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful statului, despre numirea Procurorului General interimar: Societatea este în așteptarea unor anchete veritabile
30 Iulie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, a anunțat că a decis să semneze decretul privind numirea lui Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar al Republicii Moldova, informează CURENTUL.

„Am avut o întrevedere cu candidatul la funcția de Procuror General interimar al Republicii Moldova, propus de legislativ, dl Dumitru Robu. Am discutat despre situația dificilă din domeniu și sarcina Procurorului General interimar de a asigura activitatea instituției în conformitate cu standardele democratice și așteptările cetățenilor. Mi-am exprimat speranța că Procurorul General interimar va respecta cu strictețe legile și Constituția țării, va restabili buna imagine a instituției, asigurînd investigarea infracțiunilor, comise de fosta guvernare”, a scris Dodon, după întrevedere.

În acest fel, șeful statului declară că a subliniat că societatea este în așteptarea unor anchete veritabile cu privire la:

– cu privire la investigarea fraudei bancare,

– uzurparea puterii în stat din luna iunie curent,

– a schemelor infracționale create în diverse domenii ale economiei țării, etc.

„Mi-am exprimat speranța că dl Robu va fi în stare să asigure tragerea la răspundere a tuturor celor care au furat din banii publici, precum și va contribui la implementarea conformă a reformei procuraturii. Am decis să semnez decretul privind numirea domnului Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar al Republicii Moldova”, a conchis Dodon.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților