[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful statului: Dacă majoritatea parlamentară dorește să economisească bani, soluția este organizarea alegerilor locale, împreună cu parlamentarele anticipate
5 Martie

„Dacă majoritatea parlamentară dorește să economisească bani, în contextul organizării și desfășurării alegerilor, soluția optimă, în acest sens, este organizarea alegerilor locale pe 20 mai, împreună cu alegerile parlamentare anticipate. Acest lucru ar permite economisirea a zeci de milioane de lei, cu păstrarea tuturor principiilor unui stat de drept și a unei democrații în spiritul și buchia legii”. Declarația a fost făcută de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, transmite CURENTUL.

Șeful statului a avut astăzi o întrevedere de lucru cu Zinaida Greceanîi, președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte de actualitate – sesiunea primăvară-vară a Parlamentului, proiectele de legi care urmează a fi înaintate spre adoptare și despre prioritățile Partidului Socialiștilor la nivel de Legislativ, dar și subiecte cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor locale, dar și a celor parlamentare, preconizate pentru anul curent.

„În acest context, menționez că alegerile locale din Chișinău și Bălți, dar și din alte localități, trebuie să se desfășoare în strictă conformitate cu prevederile legislației naționale în vigoare, și să aibă loc pe data de 20 mai, curent, iar orice tentativă de a le amâna, sau și mai grav, de a nu desfășura alegerile respective – este condamnabilă”, a spus Președintele.

Igor Dodon a subliniat: „argumentul invocat – lipsa resurselor financiare planificate, este pe de o parte lipsit de sens, iar pe de altă parte contravine, în mod flagrant, tuturor principiilor democratice și standardelor generale acceptate, precum și principiilor pe care trebuie să le respecte Republica Moldova ca stat în raport cu toate instituțiile internaționale”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților