[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful statului: Au fost deschise suplimentar cauze penale în privința furtului miliardului
14 August

Procuratura Generală (PG) și Banca Națională a Moldovei (BNM) au raportat, astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS), acțiunile organelor abilitate privind devalizarea sistemului bancar din RM, informează CURENTUL.

În cadrul unor declarații pentru presă, Igor Dodon a declarat că au fost informați detaliat din partea Procurorului general interimar despre unele cauze penale deschise suplimentar în ceea ce ține de investigarea furtului miliardului.

„Am fost informați pe unele subiecte, care anterior erau trecute cu vederea de fosta conducere a Procuraturii, care se referă nu doar la procedura de scoatere a banilor din sistemul bancar perioada anilor 2013- 2014, dar și la perioada 2012-2013, când se pregătea furtul. Și pe aceste evenimente au fost deschise unele cauze penale. De asemenea, am fost informați detaliat despre sechestrele care s-au pus pe unele active, pentru a asigura restituirea banilor în bugetul de stat. BNM ne-a informat despre discuțiile pe care le are cu compania Kroll în privința faptului ce se va face mai departe cu rapoartele și, evident, despre vânzarea activelor băncilor care sunt în proces de lichidare”, a precizat Dodon.

Șeful statului a menționat că, PG și CNA a solicitat și o ședință în format mai restrâns, cu factorii de decizie din RM. „Cel mai probabil, în timpul apropiat vom mai avea discuții separate. PG și CNA au solicitat să avem o ședință separată cu factorii de decizie: Președintele, Premierul, Spekerul, unde vom discuta toate aceste subiecte. Probabil va avea loc până la finele săptămânii curente”, a mai spus Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților