[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful „Moldovagaz”: Grupul e în reorganizare. Obiectivul nostru e să sporim eficiența corporativă, să creștem accesibilitatea serviciilor
16 Septembrie

„Structura organizatorică corporativă actuală a Moldovagaz a fost adoptată cu peste 20 de ani în urmă. Între timp grupul Moldovagaz a crescut, s-au schimbat așteptările clienților și cerințele autorităților. Au evoluat incredibil piețele regionale și tehnologiile. Credem că în anii următori viteza schimbărilor va crește impulsionată de evoluția tehnologiilor. Vor apărea soluții tehnice noi pentru automatizarea și eficientizarea proceselor și pentru sporirea siguranței infrastructurii. Pentru echipa Moldovagaz e clar – companiile care nu se vor schimba, vor muri” – declarațiile au fost făcute de Vadim Ceban, preşedintele Consiliului de Administraţie SA „Moldovagaz”, într-un articol pe blogul său, informează CURENTUL.

El spune că, astfel, au decis că „termenii tehnologizare, modernizare, automatizare vor fi la baza evaluării fiecărui proiect investițional”. „Avem sarcina de a spori siguranța infrastructurii, de a crește durata de exploatare a componentelor infrastructurii și de a reduce costurile de mentenanță a ei. Toate companiile mari sunt amenințate de crearea unei birocrații excesive, care la rândul său conduce la deteriorarea relației cu clienții, creșterea egoismului corporativ și pierderea competitivității. Aceste amenințări sunt valabile și pentru grupul Moldovagaz, în special în contextul liberalizării continue a pieței gazelor naturale”, a mai scris Ceban.

Șeful „Moldovagaz” a menționat că „din anul în care a fost adoptată structura actuală a grupului „Moldovagaz” cadrul legal-normativ național a suportat schimbări profunde. Autoritățile au pus accentul pe un nivel mai înalt de protecție a intereselor consumatorilor și pe sporirea competitivității pe piața serviciilor energetice. Au fost adoptate cerințe referitoare la independența companiilor, care gestionează infrastructura de transport gaze, și au fost separate activitățile de distribuție și furnizare a gazelor naturale”.

„În aceste condiții am inițiat procesul de elaborare a unei structuri organizatorice – funcționale noi a grupului. Acum din grupul Moldovagaz fac parte 19 companii, care activează pe partea dreaptă a Nistrului a RM. Structura actuală a Moldovagaz conține 12 companii teritoriale specializate în distribuția gazelor. Companiile de distribuție vor fi absorbite de compania Chișinău-gaz – proces care deja este pornit De asemenea, Moldovagaz va crea o companie separată specializată în furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali – furnizor de ultima opțiune (cu obligația de serviciu public). Clienții sunt cel mai important activ al Moldovagaz, de asta vom păstra permanent în centrul atenției accesibilitatea și siguranța serviciilor noastre pentru clienții finali. Vom seta un șir de indicatori, care ne vor permite să evaluăm obiectiv calitatea serviciilor noastre. Credem că spectrul serviciilor Moldovagaz trebuie să fie lărgit și aici mizăm pe compania Transautogaz. Transportul alimentat cu gaze naturale comprimate, fie de călători, fie cel de mărfuri, este mai eficient financiar și incomparabil mai prietenos cu natura decât cel alimentat cu motorină”, a spus el.

Șeful „Moldovagaz” a declarat că, acum, definitivează un plan de acțiuni pentru inițierea colaborării cu municipalitățile din țară, și cu întreprinderile specializate în transport. „Cu detalii și cifre la acest subiect voi veni în timpul apropiat. Deci, Moldovagaz e în reorganizare. Obiectivul nostru e să sporim eficiența noastră corporativă, să creștem accesibilitatea serviciilor noastre, păstrând siguranța infrastructurii la cele mai înalte standarde”, a conchis Vadim Ceban.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților