[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful MAI a oferit detalii despre tragedia din Căușeni
29 Noiembrie

Adrian Efros, ministrul Afacerilor Interne, a oferit detalii despre cazul de la Coșcalia, Căușeni, unde 2 cetățeni au decedat în automobilul blocat sub zăpadă, informează CURENTUL.

Ministrul, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că au fost mai multe apeluri la 112 și au fost mai multe tentative ale autorităților de a ajunge până la automobilul blocat. Salvatorii au ajuns la automobil în dimineața zilei de 27 noiembrie. Primul apel al șoferului a fost pe 26 noiembrie, la ora 14:58. Operatorul 112 a transmis informații către S.A. „Drumuri”.

„Cei doi cetățeni au încercat să se deplaseze, însă soției i s-a făcut rău și s-au întors înapoi în automobil. Șoferul a solicitat ambulanța și a solicitat evacuarea, însă i s-a explicat că lucrul acesta nu era posibil…”, a spus el.

Echipa de intervenție Căinari a plecat spre Coșcalia la ora 16:48 pentru a debloca drumul principal de acces, unde era blocat 1 microbuz cu pasageri, 3 autocamioane și mai multe mașini. Mașina cu cele 2 persoane nu era pe drumul principal de acces, ci pe un drum secundar între Coșcalia și Florica, pe un deal.

La ora 16:56 șoferul a informat că în mașină intră gaze de eșapament, iar operatorul 112 a spus că echipele încearcă să ajungă la automobil și le-a recomandat să încerce să se deplaseze singuri pe jos, zăpada fiind de 1,5-2 metri. Cei doi au încercat să meargă, însă soției i s-a făcut rău și au sunat și au chemat ambulanța, însă li s-a spus că ambulanța nu poate veni. Zăpada ajunsese la nivelul acoperișului automobilului și se deschidea o singură ușă.

La ora 23:10, după 6 ore, echipa de intervenție a anunțat că a reușit deblocarea drumului principal pe care se aflau 3 microbuze, 4 autoturisme și 4 tractoare, cu 31 de persoane.

Pe 27 noiembrie, la ora 08: 00 dimineața, un cetățean a informat autoritățile că la intrarea în Coșcalia au fost depistate 2 persoane decedate într-un automobil blocat în zăpadă.

Ministrul Efros a anunțat că au fost deschise anchete de serviciu pe procese, iar cazul dat este anchetat de poliție și procuratură.

„Noi nu ne putem expune cine e vinovat. Noi comunicăm ceea ce au făcut instituțiile statului…Procuratura investighează cazul”, a subliniat el.

Inapoi la arhiva noutaților