[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful IGSU: „Pentru lichidarea consecințelor în urma ploilor, au fost antrenați 111 angajați din cadrul IGSU”
3 Iulie

Ploile torenţiale au afectat 34 de localităţi din 12 raioane, dar victime nu au fost raportate. Declarația a fost făcută de șeful IGSU, Mihail Harabagiu, în cadrul unui briefing de presă, transmite CURENTUL.

Conform informaţiilor înregistrate de subdiviziunile teritoriale IGSU, la data de azi, peste 160 de case au fost deteriorate în urma furtunii.

Totodată, şeful IGSU a menţionat că, 24 de intervenţii ale salvatorilor au fost efectuate pentru deblocarea şi defrişarea a mai multor copaci, piloni electrici care au căzut în urma intensificării vântului.

„Pentru lichidarea consecinţelor situaţiilor excepţionale în urma condiţiilor meteorologice nefavorabile au fost antrenaţi 111 angajaţi din cadrul IGSU cu 33 unităţi de tehnică specială. La faţa locului lucrează comisiile pentru situaţii excepţionale raionale pentru estimarea prejudiciilor înregistrate care vor fi prezentate ulterior comisiei pentru situaţii excepţionale la nivel republican. După colectarea tuturor datelor urmează a fi identificate soluţii pentru ajutorarea sinistraţilor”, a spus Mihail Harabagiu.

Mai mult, şeful IGSU s-a adresat către populaţie cu o avertizare privind securitatea copiilor. Oficialul a îndemnat maturii să supravegheze minorii care pot fi expuşi pericolului lovirii de trăsnet.

Salvatorii îndeamnă ca în timpul furtunilor să nu fie utilizate telefoanele mobile. De asemenea se interzice aflarea sub copaci singuratici. Populaţia trebuie să evite firele electrice rupte în urma intemperiilor.

Salvatorii şi pompierii continuă activităţile de lichidare a consecinţelor calamităţilor naturale în toate raioanele care au fost afectate în după amiază zilei de ieri.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților