[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful IGP: La întrunirea de ieri au fost depistate peste 45 de încălcări admise de participanți
10 Octombrie

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu a spus, în cadrul unui briefing de presă, că au fost depistate 40 de încălcări de ordin contravențional și o cauză penală în care este vizat unul din organizatorii protestului din centrul capitalei, informează CURENTUL. 

Cernăuțeanu a spus că la întrunirea de ieri au fost depistate peste 45 de încălcări admise de participanți.

„Pe parcursul evenimentelor, din 18 septembrie până în prezent, au fost adresate o serie de sesizări în adresa Primăriei Capitalei, inclusiv Procuraturii Chișinău, în legătură cu acțiunile APL în acest sens și organizatorilor protestelor. Ieri din nou a fost sesizată Primăria și RTEC, pentru a vedea prejudiciul adus întreprinderii și cetățenilor în urma blocării străzii principale. Ne-am adresat în instanța de judecată pentru că Primăria nu a dat curs sesizărilor Poliției. Primăria este cea care solicită încetarea oricăror acțiuni în cadrul unor întruniri. Primăria nu a desemnat nici o persoană responsabilă pentru a comunica cu protestatarii și poliția.

Ceea ce spune primarul că vrea poliția municipală, nu înțeleg logica, dacă va fi dispoziția primarului, poliția va acționa, ceea ce nu s-a întâmplat”, spune Cernăuțean.

De asemenea, el a comentat acțiunea de dimineață a primarului capitalei, când a blocat pentru 5 minute o parte din bd. Ștefan cel Mare.

„Ceea ce a comis primarul este o încălcare a Codului contravențional. Domnul primar nu a făcut întrunire, dar a organizat abuziv blocarea arterei. Domnul primar să nu ducă în eroare modul de aplicare a legii, dar să o studieze și să o aplice”, a mai spus Cernăuțeanu.

Inapoi la arhiva noutaților