[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful IGP: „La cele peste 1300 de biserici, de Paști, vor fi antrenați peste 2600 de angajați ai poliției”
5 Aprilie

Acțiunile ce vor fi întreprinse de forțele de ordine publică în perioada sărbătorilor pascale au fost expuse într-un briefing de presă, informează CURENTUL.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a oferit câteva detalii cu privire la ordinea publică și asigurarea securității în traficul rutier.

„Noi vom implica forțe suficiente pentru asigurarea liniștii și ordinii publice în perioada sărbătorilor pascale. Vom avea peste 6000 de angajați antrenați în aceste acțiuni, la necesitate noi vom suplini numărul angajaților”, a precizat Jizdan.

Șeful Inspectoratului General de Patrulare (IGP), Alexandru Pînzari, a comunicat despre agenda celor antrenați în ordinea publică. „Sărbătorile de Paști, tradițional, presupun multiple deplasări, aglomerații de oameni, astfel poliția își va organiza activitățile pentru a asigura liniștea și siguranța pe tot teritoriul Republicii Moldova. Prin urmare, la cele peste 1300 de biserici, în sărbătorile de Paști, vor fi antrenați peste 2600 de angajați ai poliției. La cele peste 1300 de cimitire, la sărbătorile de după Paște, la fel vor fi antrenați peste 2400 de angajați ai poliției. Pe traseele RM vor fi dublate numărul de patrule, vor fi mai mulți angajați ai INP. Conform agendei prestabilite, la ora 19 va ateriza avionul în aeroportul Chișinău cu focul haric, fiind însoțiți de 2 autospeciale și 10 motorete a INP, va veni în centrul orașului spre Catedrala din mun. Chișinău. La Catedrală vor fi antrenați în jur de 100 de polițiști cu angajații Departamentului trupelor de Carabinieri, acolo puteți să vedeți, pentru prima dată în sezonul acesta, plutonul de bicicliști. Săptămâna aceasta toți inspectorii au beneficiat de o instruire pe comunicare, pentru a fi mai prietenoși și saluta cetățenii”, a comunicat Pînzari.

Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a vorbit despre fluidizarea traficului la frontieră. „Poliția de frontieră este mobilizată la maximum ca să fluidizeze traficul în mod civilizat, cu maximă corectitudine, profesionalism și rapiditate. Ziua de joi și vineri va fi mai aglomerată la frontieră, de aceea eu solicit de la cetățeni răbdare”, a spus Lecari.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților