[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful adjunct al Poliției de Frontieră a inspectat punctele de trecere Giurgiulești – Reni și Giurgiulești – Galați
30 Iulie

În rezultatul vizitei inopinate a Prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip în punctul de trecere Leușeni, conducerea Poliției de Frontieră își va îndesi ieșirile la frontieră pentru a evalua starea lucrurilor și de comun cu efectivul de a identifica soluții în cazurile de aflux de călători sau situații problematice, transmite CURENTUL.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Veaceslav Garștea a vizitat punctele de trecere Giurgiulești-Reni și Giurgiulești-Galați, însoțit de președintele raionului Cahul, Ion Groza. Ca urmare, a fost confirmat faptul că activitatea polițiștilor de frontieră din ambele puncte de trecere se desfășoară la capacitate maximă, caracteristic pentru această perioadă, fiind puse în proces de lucru măsurile necesare pentru fluidizarea traficului transfrontalier.

În discuții cu conducerea punctului de trecere Giurgiulești-Galați s-a aflat că media timpilor de așteptare pe sensul de ieșire din țară, cât și pe cel de intrare, nu depășește 30 de minute pentru autoturisme şi autocare. Toate funcțiile sunt suplinite, iar punctul de trecere are în dotare echipamentele speciale care permite de a interveni operativ la degajarea circulației. Ulterior, s-a realizat un tur de prezentare a birourilor de lucru, precum și s-a analizat eficacitatea controlului și verificării documentelor într-o anumită perioadă de timp.

O problemă constatată și pusă în discuție este drumul distrus care leagă localitatea de punctul de trecere Giurgiulești-Reni. Drumul este acoperit de gropi, iar acest fapt îngreunează deplasarea atât a autoturismelor, cât și a vehiculelor de mare tonaj. În acest sens, Ion Groza a dat asigurări că va rezolva problema, iar în timpul apropiat va transmite demersuri către autoritățile responsabile pentru a începe lucrările de reparație.

De menționat că vizitele de inspectare a celor mai aglomerate puncte de trecere vor continua și în următoarele săptămâni. Activitatea dată este desfășurată în scopul verificării nivelului de aplicare a măsurilor de fluidizare a traficului transfrontalier, prin care se dorește crearea unor condiții confortabile și lejere la trecerea frontierei de stat pentru fiecare persoană care intră sau pleacă din țară.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților