[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șef nou la SPPS
25 Iunie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat astăzi Decretul privind numirea în funcție a conducătorului Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), a colonelului Iaroslav Martin, după care, în cadrul unei ceremonii oficiale, l-a prezentat efectivului SPPS, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a menționat că, Serviciul de Protecție și Pază de Stat a revenit în subordinea Președintelui Republicii Moldova, prin decizia recentă a Parlamentului.

„Domnul Iaroslav Martin are o experiență de peste 20 de ani în organele de forță, inclusiv în SPPS, și a ajuns la gradul de colonel. Sunt ferm convins că noul conducător, fiind un profesionist, va face față în funcția lui responsabilă. I-am adresat sincere felicitări dorindu-i succes în activitatea pe care o va desfășura începînd de astăzi. Totodată, le-am mulțumit ofițerilor SPPS pentru profesionalismul, curajul și devotamentul de care dau dovadă în asigurarea la cel mai înalt nivel a protecției demnitarilor din țară și a celor străini. Mi-am exprimat convingerea că Serviciului de Protecție și Pază de Stat va deveni o instituție modernă, profesionistă, iar la baza activității va sta respectarea cu strictețe a legislației. De asemenea, am menționat că Președintele va acorda tot sprijinul necesar pentru realizarea cu succes a sarcinilor specifice și asigurarea unui înalt nivel al măsurilor de protecție și pază”, a mai scris Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților