[ X ]
[ X ]
Ședință la Guvern privind crearea celor 16 platforme industriale multifuncționale în raioanele din țară
15 Iulie

Prim-ministrul Ion Chicu a convocat o ședință cu responsabilii din Guvern privind crearea celor 16 platforme industriale multifuncționale în raioanele din țară, informează CURENTUL.

„La discuții au participat ministrul Economiei și Infrastructurii, conducerea MADRM, a MAEIE, a Agenției Proprietăți Publice, administratorul ZEL Bălți, dar și reprezentantul Agenției de Investiții”, se spune într-un comunicat de presă.

Şeful Executivului a solicitat urgentarea activităților legate de conectarea zonelor industriale la rețelele de infrastructură și a măsurilor de atragere a investitorilor în aceste regiuni. „Guvernul a alocat 50 milioane de lei pentru crearea platformelor industriale. La etapa actuală, avem terenurile identificate. Stabiliți planuri de acțiuni pentru pregătirea tehnică a fiecărei platforme industriale, astfel încât să avansăm în lansarea acestor zone”, a declarat Chicu.

Potrivit Executivului, a fost accentuată importanța implicării active a Agenției de Investiții, a birourilor comerciale, a Ambasadorilor Republicii Moldova peste hotare, dar și a diplomaților acreditați în țara noastră în scopul promovării oportunităților platformelor industriale. „La şedință s-a decis crearea unui grup de lucru mixt, constituit din specialişti ai MEI, Agenției de Investiții, MAEIE, APP şi alții, care vor seta în comun planul de acțiuni şi vor monitoriza implementarea acestora”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților