[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ședință la Guvern. A fost discutat cadrul normativ privind asigurările în agricultură
22 Februarie
Premierul Chicu a convocat, ieri, o ședință pentru a examina aplicarea mecanismului de asigurare în agricultură, transmite CURENTUL. 

Potrivit unui comunicat de presă, la ședință a participat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, directorul AIPA, Vadim Curmei și alți responsabili.

„A fost discutat progresul nesatisfăcător în aplicarea mecanismului de asigurare de către agricultori, examinat cadrul normativ național din domeniu și experiența insuficientă pe această dimensiune. Ministrul Perju a informat premierul despre faptul că echipa ministerului definitivează proiectului de lege menit să reglementeze clar activitatea de asigurare în agricultură și a propus să fie folosit ca element stimulator instrumentul de subvenționare gestionat de AIPA. Ion Chicu a solicitat responsabililor să definitiveze urgent proiectul menționat și să prezinte o foaie de parcurs pentru aplicarea lui”, se spune în comunicat.
Într-o postare pe o rețea de socializare, directorul AIPA, Vadim Curmei a scris că, a fost o discuție despre imperfecțiunile cadrului normativ care frînează dezvoltarea asigurărilor riscurilor în agricultură, disensiunile dintre reprezentanții companiilor de asigurări și fermieri, dar și soluții de îmbunătățire a cadrului normativ.
„Asigurările în agricultură reprezintă un mecanism viabil de lungă durată, care necesită sprijinul statului, prin acordarea subvențiilor la primele de asigurare”, a scris Curmei.
Cristina Pendea 
Inapoi la arhiva noutaților