[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ședință, în regim de urgență, la Guvern! Filip: „Pentru acest lucru ne-am întrunit”
21 Decembrie

Cabinetul de miniștri s-a convocat, astăzi, începând cu ora 10.00, în ședință, fără a anunța din timp publicul larg, informează CURENTUL.

În debutul ședinței, Premierul Pavel Filip a menționat că, reformele, pe care le fac – le fac pentru oameni.

„Pe această cale, le mulțumesc cetățenilor că au răbdat atunci când am venit cu reformele nu simple, însă a venit 2018 și aceste reforme aduc efecte pozitive. De aceea, acum putut începe să ajutăm consistent cetățenii, să le majorăm salariile, pensiile și să le acordăm ajutoare celor nevoiași. Dinamica pozitivă a încasărilor la buget, economia care a devenit mai stabilă și prognozele pentru 2019, pe care le avem, ne permit să extindem lista beneficiarilor a acestui ajutor de 600 lei pentru sărbători și pentru acest lucru ne-am întrunit astăzi. Vă propun să aprobăm un proiect astăzi privind alocarea ajutorului de 600 lei pentru încă o categorie de peste 60 mii de oameni. Vom pune în practică această decizie prin angajarea răspunderii de către Guvern, având în vedere situația în care ne aflăm, Parlamentul este în imposibilitate să adopte astfel de proiecte de lege. Această categorie suplimentară, care va primi ajutor, este formată din acei care au atins vârsta de pensionare, însă nu au stagiu complet de muncă și astăzi primesc o alocație de câteva sute de lei, persoanele cu dizabilități, dar și cei care primesc o alocație pentru că și-au pierdut întreținătorul”, a precizat Filip.

Totodată, Premierul a spus că, pentru el, nu poate să existe satisfacție mai mare decât zilele în care prin eforturi proprii, cu forțe și resurse, se poate ajunge la probarea deciziilor ce îmbunătățesc viața cetățenilor. „Nu din granturi și împrumuturi, dar din rezultatele eforturilor pe care le-am făcut. Asta înseamnă o guvernare corectă, concentrată pe lucruri concerte, iar în final vine să ajute cetățenii”, a spus el.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților