[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ședință comună Parlament-Guvern: „Este an electoral, dar vom reuși, dacă mărim turațiile”
6 Februarie

Guvernul și Parlamentul desfășoară astăzi prima ședință comună din 2018, informează CURENTUL.

În debutul ședinței, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că asemenea reuniuni s-au transformat într-o tradiție bună.

„Astfel, reușim să verificăm, să sincronizăm agendele în așa fel încât să fie o muncă eficientă și productivă. Este un an electoral, înțelegem semnificația lui, înțelegem tendințele sau eventualele tentații a mai multor jucători politici, inclusiv în Parlamentul RM de a se remarca, dar, în același timp, sesiunea trebuie să fie cea mai productivă și din punct de vedere al volumului și al calității. S-a reușit destul de bine anul trecut să se sincronizeze acțiunile, chiar dacă am avut și mici restanțe. Împreună cu colegii din Parlament, suntem gata să facem față noilor provocări în sesiunea primăvara-vară, și cu siguranță să acordăm suficient timp și tot suportul politic pentru a promova, a continua noile reforme. Urez într-un ceas bun în activitatea sa în această sesiune, care, probabil, și sper că va fi cea mai eficientă, dar, în același timp, ar putea fi ultima eficientă în acest Legislativ, având în vedere alegerile parlamentare”, a precizat Candu.

Premierul Pavel Filip, de asemenea, a salutat organizarea acestei ședințe. „La început de an, dar și pe parcurs avem aceste ședințe și reușim să sincronizăm foarte bine acțiunile, să ne responsabilizăm, având în vedere că de fiecare dată vorbim despre ce ne-a reușit să realizăm dintre planurile de activitate care le avem și care sunt restanțele. Sunt convins că și de această dată, chiar dacă suntem în fața unui an electoral, vom reuși, dacă mărim turațiile de la începutul anului – să realizăm mai mult decât până acum. Cu atât mai mult, și noi prezentând această listă de proiecte prioritare, pe care ne propunem de comun acord cu dvs. să o realizăm, am luat în calcul și vâltoarea electorală și accentul l-am pus pe prima jumătate a anului. Vă mulțumesc pentru colaborarea bună și sper că această colaborare va continua și anul acesta”, a conchis Filip.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților