[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ședință a conducerii APP în vederea organizării și planificării activităților pentru noul semestru al anului 2020
26 August

La 26 august, în cadrul Agenției Proprietății Publice (APP), a avut loc ședința ordinară de lucru a conducerii instituției în vederea organizării și planificării activităților pentru noul semestru al anului 2020, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, Mihai Soțchi, director general adjunct, a prezentat care este starea de lucruri în domeniul privatizării și post-privatizării. Pe parcursul anilor procesele de privatizare şi post-privatizare au constituit principala componentă ce a determinat esenţa şi vectorul evoluției relațiilor economice şi sociale în Republica Moldova din acest considerent ar trebui să fie atrasă o atenție sporită pentru a exclude toate lacunele.

De asemenea, el a mai vorbit despre modul în care are loc monitorizarea contractelor de parteneriat public privat și concesiuni, care sunt desfășurate. Această formă de investiție, de regulă, mobilizează atât sectorul public, cât și pe cel privat, în vederea furnizării unor bunuri și servicii care țin în mod tradițional de sectorul public, reducând, în același timp, constrângerile bugetare stricte la a căror presiune sunt supuse cheltuielile publice.

Corneliu Soltan, director general adjunct, s-a expus pe marginea măsurilor implementate pentru asigurarea unei administrări corporative mai bune pentru întreprinderile de stat și societățile comerciale cu capital public. Eficiența administrării întreprinderilor de stat şi a societăților comerciale cu capital public este un aspect ce necesită maximă implicare și viziuni de ansamblu. Tot aici s-a discutat despre monitorizarea patrimoniului public și problemele existente, inclusiv reorganizarea întreprinderilor de stat în vederea optimizării acestora.

Ghenadie Țepordei, director general al Agenției Proprietății Publice, a mulțumit colegilor pentru prezentările ample și a reiterat importanța APP pentru întreaga societate. La finalul ședinței a fost schițat un plan de acțiuni ce urmează a fi realizate pentru a crește eficiența instituției.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților