[ X ]
[ X ]
[ X ]
Secretarul general al PSD în SUA. Care este agenda vizitei
23 August

Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Sergiu Coropceanu întreprinde o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în perioada 21 august – 8 septembrie, transmite CURENTUL.

Pe parcursul vizitei, Sergiu Coropceanu va avea mai multe întrevederi cu oficialii americani la care va discuta despre relațiile politice, economice și sociale dintre țările noastre, precum și modelele americane privind funcționalitatea relațiilor dintre puterile locale, regionale și naționale.

O temă separată în cadrul discuțiilor o va constitui sprijinul autorităților americane pentru cetățenii țării noastre aflați în SUA și integrarea acestora pe toate dimensiunile.

De asemenea, Secretarul general PSD va avea întrevederi cu mai multe comunități ale moldovenilor din SUA.

Astăzi, Secretarul general al Partidului Social Democrat Sergiu Coropceanu a avut o întrevedere cu Daniel Gordon, Șeful Serviciului operațional al orașului Atlanta și Șeful aparatului primarului orașului Atlanta, capitala statului Georgia, SUA.

Sergiu Coropceanu și Daniel Gordon au făcut schimb de informații despre situația social-politică și economică din Republica Moldova și SUA (în special Atlanta și statul Georgia), și au trasat direcțiile pe care urmează să se dezvolte relațiile bilaterale.

În cadrul întrevederii, părțile au convenit și asupra organizării unui business-forum cu prezentarea potențialului companiilor moldovenești în vederea intrării pe piața americană a mărfurilor și serviciilor produse în țara noastră, precum și pentru stabilirea relațiilor de parteneriat cu antreprenorii din Atlanta și atragerea investițiilor în țara noastră.

De asemenea, Daniel Gordon s-a exprimat disponibilitatea de a sprijini organizarea vizitelor de studii și documentare ale reprezentanților țării noastre în Atlanta în vederea preluării celor mai bune practici în domeniul administrativ, economic și social.

Daniel Gordon și Sergiu Coropceanu au convenit asupra dezvoltării relațiilor stabilite prin elaborarea și implementarea proiectelor comune concrete.

DG3

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților