[ X ]
[ X ]
[ X ]
Secretar de stat la MAI: „Dorim ca polițiștii de frontieră să ne prezinte cu destoinicie și onestitate la hotarele țării”
17 Septembrie

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Jana Costachi, împreună cu șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, au efectuat vizite de lucru în mai multe subdiviziuni ale Inspectoratului pentru a face cunoștință cu activitatea, dar și pentru a interveni ulterior cu noi viziuni de dezvoltare pe domenii concrete, informează CURENTUL.

În raionul Ungheni au vizitat Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei (CESF), Sectorul Poliției de Frontieră Ungheni și Sectorul Poliției de Frontieră Sculeni. În cadrul CESF au fost prezentate informații generale privind structura organizatorică, procesul de învățământ specializat și obiectivele prioritare de dezvoltare al acestuia.

Totodată, a fost abordată problematica CESF și necesitățile logistice, cu referință la renovarea căminelor pentru elevi și crearea poligonului multifuncțional de instruire pentru angajații IGPF.

În cadrul discuțiilor cu elevii, Secretarul de Stat a dat asigurări că MAI va oferi tot suportul necesar pentru a fi create condiții bune de studii și cazare, inclusiv asigurarea în continuare cu un loc de muncă după absolvire pentru fiecare.

Polițiștii de frontieră din Sculeni și Ungheni au prezentat situația din sectoare, au vorbit despre neajunsuri în activitate și prioritățile pentru următorul trimestru. În contextul ultimelor evenimente, petrecute în punctul de trecere Sculeni, Jana Costachi a subliniat mesajul conducerii MAI precum că în sistemul Afacerilor Interne nu se va tolera corupția, contrabanda și alte ilegalități conexe.

„Dorim ca polițiștii de frontieră să ne prezinte cu destoinicie și onestitate la hotarele țării. De voi depinde prima impresie pe care și-o formează călătorii despre țara noastră” a conchis Secretarul de Stat.

Acest mesaj a fost expus și în cadrul discuției cu personalul Sectorului Poliției de Frontieră Costești. În agenda vizitei la acest Sector au fost trecute și subiecte care au vizat nemijlocit securitatea frontierei de-a lungul lacului Costești. În acest sens, șeful Poliției de Frontieră a informat despre convorbirile susținute la începutul săptămânii cu agenții economici, arendașii de pământuri din regiune, administrația publică locală, dar și cu conducerea nodului hidrotehnic Costești și nodului hidroenergetic Costești.

O notă informativă privind situația din regiune și propunerile de îmbunătățire a activității de frontieră urmează, în scurt timp, să fie înaintat către ministrul Afacerilor Interne.

Cristina Pendea

WhatsApp Image 2021-09-17 at 08.10.04 (1) WhatsApp Image 2021-09-17 at 08.10.04 (2) WhatsApp Image 2021-09-17 at 08.10.04 WhatsApp Image 2021-09-17 at 08.10.05 (1)

Inapoi la arhiva noutaților