[ X ]
[ X ]
[ X ]
Se solicită pornirea urmăririi penale în privința lui Leancă, Drăguțanu, Candu și Arapu! Slusari a oferit detalii!
13 August

Președintele Comisiei de Anchetă cu privire la elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din RM și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, a comunicat că se solicită pornirea urmării penale în privința lui Iurie Leancă, Dorin Drăguțanu, Andrian Candu și Anatol Arapu, informează CURENTUL.

Potrivit spuselor sale, Comisia a constatat că, după ce Guvernul RM a decis acordarea garanțiilor de stat pentru creditele de urgenţă acordate de Banca Naţională a Moldovei în valoare de 9,5 mlrd lei, cele trei bănci au activat fără a dispune de o administrare specială de stat și au sustras sume colosale de bani din sistemul bancar al Republicii Moldova.

„Așadar, conducerea Guvernului și a Băncii Naționale au acționat în acea perioadă cel puțin cu neglijență crasă în serviciu, neasigurând imediat după acordarea garanților de stat, control asupra BEM, Unibank și Banca Socială. Reamintim că garanțiile de stat ulterior au fost transformate în datoria de stat și pusă pe umeri ai cetățenilor cu dobânda de 5 %. Ținând cont de concluziile Comisiei, solicităm pornirea urmăririi penale în baza art. 329 a domnilor Iurii Leancă, Dorin Drăguțan, Adrian Candu și Anatol Arapu”, a scris Slusari, pe o rețea de socializare.

Andriana Cheptine

1 2 3 4 5 6

Inapoi la arhiva noutaților