[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Scutul de foc — 2022” s-a încheiat
23 Septembrie

Exercițiul multinaţional „Scutul de foc — 2022” a ajuns la final. În acest context, la Batalionul de instrucție – Baza militară de instruire a Armatei Naționale, a fost organizată Ziua Distinșilor Vizitatori, în cadrul căreia au fost executate trageri din sistemele de artilerie şi armamentul de infanterie din dotarea Armatei Naţionale.

Acțiunile au fost urmărite de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc, șeful Statului Major al Apărării al României, general Daniel Petrescu, comandantul Gărzii Naționale a statului Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, general-maior Marvin T. Hunt, atașați militari acreditaţi în Republica Moldova și reprezentanți ai Inspectoratului General de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a menționat, în cadrul evenimentului, importanța desfășurării exercițiului ”Scutul de foc”, care are rolul de a testa și spori interoperabilitatea cu partenerii de dezvoltare, dar și de a îmbunătăți capacitățile de luptă  ale militarilor Armatei Naționale.

”Exercițiile de acest gen sunt un instrument important în procesul de pregătire a trupelor Armatei Naționale. În special, pentru că ne dorim să devenim și mai interoperabili cu partenerii noștri în cadrul misiunilor internaționale de menținere a păcii”, a specificat ministrul Nosatîi.

Totodată, ministrul Apărării a mulţumit militarilor români și americani pentru schimbul de experiență realizat în cadrul antrenamentelor.

De notat că exerciţiul „Scutul de Foc- 2022” s-a desfășurat în perioada 12-23 septembrie curent și a avut ca obiectiv perfecționarea abilităților subunităţilor participante și creşterea nivelului de interoperabilitate între armatele ţărilor partenere într-un cadru multinaţional, specific misiunilor de menţinere a păcii.

„Scutul de Foc” face parte din planul de instruire al Armatei Naţionale pentru 2022.  Exercițiul este organizat anual, începând cu 2015.

Totodată, informăm cetățenii că, în contextul finalizării exercițiului ”Scutul de Foc 2022”, tehnica militară urmează să se întoarcă din centrele  de instruire  la locurile de dislocare permanentă.

Rugăm cetățenii să nu se panicheze atunci când vor vedea, pe parcursul următoarelor zile, vehicule care aparțin Armatei Naționale deplasându-se pe drumurile naționale și să nu distribuie imaginile în mediul online, pentru a evita apariția știrilor false.

Inapoi la arhiva noutaților