[ X ]
[ X ]
[ X ]
Scurgere de gaz la Ialoveni! Un bărbat a primit arsuri și a fost transportat la spital
3 Ianuarie

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a primit arsuri în timpul utilizării necorespunzătoare a unei butelii conectate la un aragaz. Cazul a fost înregistrat în seara zilei de 2 ianuarie 2024 într-o casă de locuit din satul Ruseștii Noi, raionul Ialoveni. Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 21:49.

Potrivit informațiilor înregistrate, proprietarul locuinței a primit arsuri parțiale în regiunea feței și pe mâini, în timpul ce încerca să aprindă aragazul din locuința care era conectat la o butelie de gaz. Conform datelor, flacăra spontană a izbucnit din cauza unei scurgeri de gaz de la reductorul buteliei. Incendiul în locuința nu s-a produs, iar bărbatul a fost preluat de serviciul asistență medicală urgentă și transportat la spitalul raional pentru îngrijiri medicale de rigoare.

În acest context, IGSU îndeamnă repetat cetățenii să respecte regulile de securitate, în vederea evitării situațiilor de risc cauzate de exploatarea necorespunzătoare a buteliilor de gaz și a instalațiilor conectate la gaze naturale.

Oamenii sunt rugați să păstreze buteliile de gaz în exteriorul locuințelor, să alimenteze astfel de utilaje doar cu combustibilul pentru care sunt destinate, precum și să verifice sistematic instalațiile conectate la gaze și utilizate în case și gospodării. De asemenea, încăperile, unde sunt instalate astfel de utilaje trebuie să fie aerisite pentru evitarea intoxicațiilor.

Totodată, în cazul depistării unor defecțiuni la instalațiile conectate la gaze, cetățenii sunt rugați să apeleze la ajutorul specialiștilor, pentru înlăturarea acestora.

În vederea atenționării cetățenilor despre riscul exploatării instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale, dar și utilizării buteliilor cu gaz lichefiat în încăperi, IGSU a lansat anterior un spot social, pentru prevenirea exploziilor și incendiilor în urma nerespectării regulilor de siguranță.

Inapoi la arhiva noutaților