[ X ]
[ X ]
[ X ]
Scrisoarea lui Năstase pentru Poroșenko: „Politicienii vin și pleacă…”
23 August

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, i-a transmis o scrisoare deschisă Președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, în legătură cu cazul reținerii la frontieră a activistului DA, Ruslan Verbițchi, în a cărui mașină au fost găsite două cutii cu cartușe, informează CURENTUL.

În scrisoare, Andrei Năstase îl informează pe Petro Poroșenko că, la 26 august, în capitală se preconizează un protest masiv al cetățenilor din țară și din diasporă.

„Aparent, serviciile speciale moldovenești, sub controlul regimului, au decis să folosească în scopurile lor, asistența unor structuri individuale din Ucraina. La intrarea în Ucraina, unul dintre activiștii noștri a fost reținut, la el s-ar fi găsit 60 de cartușe pentru pistol-mitralieră ”kalashnikov”. Domnule președinte, această acțiune nu numai că aruncă o umbră asupra reputației Dvs., în condițiile în care mulți experți și ziariști continuă să sublinieze că Dvs. vă conformați cererilor lui Pahotniuc la primul apel. Acest truc ridicol face ca întreaga Ucraina să fie ridicolă. Nimeni nu poate explica rațional necesitatea de a importa, în țara în care este un conflict activ și o mulțime de armament, 60 de cartușe din Moldova”, a scris Năstase.

Totodată, Năstase și-a exprimat speranța că incidentul de la vamă a avut loc fără „participarea conștientă a agențiilor de aplicare a legii din Ucraina, iar agențiile de informații vor înțelege rapid esența acestei provocări a colegilor din Moldova, dintre care unii execută ordine penale”.

În context, Andrei Năstase a subliniat că are cele mai calde sentimente față de Ucraina. „Platforma DA a susținut întotdeauna îmbunătățirea tuturor tipurilor de cooperare cu țara dumneavoastră. Sarcina mea și sarcina tuturor oamenilor cinstiți din țară este acum să ne salvăm țara de la colaps și să nu lăsăm să se scufunde în întunericul dictaturii și să se asigure că vecinii noștri și întreaga Uniune Europeană împiedică crearea unei „găuri negre” criminale în această parte a Europei de Est sub controlul mafiei internaționale. Nu ne deranja, domnule președinte! Politicienii vin și pleacă, iar prietenia dintre țările noastre trebuie să rămână întotdeauna puternică!”, a adăugat Năstase.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților