[ X ]
[ X ]
[ X ]
Școlile Auto din țară nu duc lipsă de elevi pe timp de pandemie! „Avem o creștere de circa 10%!”
17 Octombrie

În pofida condițiilor generate de către pandemie, majoritatea școlilor auto din Chișinău activează în regim normal. Mai mult, unele din ele înregistrează o creștere a numărului de elevi, comparativ cu anul precedent.

Contactați de CURENTUL, reprezentanții școlii auto „Viral Elegant” au comunicat că la momentul actual activitatea instituției este relativ stabilă.

„Orele se desfășoară după modelul mixt, partea teoretică realizându-se pe platformele online. Pentru instruirea practică, elevii individual se deplasează pe teren și desfășoară lecțiile împreună cu instructorul, respectând regulile de prevenire a infecției cu Covid-19”, spune ei.

Reprezentanții au mai specificat că în cadrul instituției activează doar personal cu studii superioare și se pune accent pe lecții de calitate, motiv din care nu se întâlnesc cazuri de luare sau oferire a mitei.

Prețurile pentru cursuri variază în dependență de timpul în care se desfășoară acestea, dimineața sau seara și categoria aleasă.

O altă instituție care în perioada dată înregistrează un număr constant de elevi este școala „Artur Cecan”. Aceasta are la bază modelul american, ceea ce presupune un curs gratuit „Siguranța rutieră în condiții extreme” și ore efectuate după standardele americane.

Din spusele reprezentanților școlii: „Pandemia nu a influențat considerabil activitatea noastră. S-a schimbat doar faptul că orele teoretice se desfășoară pe platformele digitale, iar la examene elevii se prezintă separat”.

Prețul cursului teoretic este de 1 300 lei pentru grupele vorbitoare de limbă română și 1 500 lei pentru cele vorbitoare de limbă rusă. Cursul practic variază între 190 lei (90 min) pentru mașină manuală și 210 lei (90 min) pentru cea automată.

Un rezultat îmbucurător pentru etapa pandemiei prezintă școala auto „START”. Conform reprezentanților instituției, aceasta înregistrează o creștere de circa 10%, comparativ cu anul trecut. La momentul dat, grupele sunt constituite din 5-6 persoane, iar materialul teoretic este distribuit către elevii prin intermediul internetului.

Lecțiile teoretice însumează 1 200 lei, iar cele practice 95 lei pentru 45 de minute.

Menționăm că în Republica Moldova activează 159 instituţii de pregătire a conducătorilor auto. Potrivit unui raport emis de către Agenția Servicii Publice, la 1 octombrie 2020, în țară sunt înregistrate 985 415de persoane care dețin permis de conducere pe diverse categorii.

Doina Buruiana, stagiar

Inapoi la arhiva noutaților