[ X ]
[ X ]
[ X ]
Scoateți banii din „ciorap” – se scumpesc apartamentele! Ce creșteri anunță agenții imobiliari
5 Februarie

Se așteaptă scumpiri pe piața imobiliară în acest an. Din cauza unui număr mic de oferte, prețurile apartamentelor ar urma să se majoreze cu circa 15%, informează CURENTUL.

Potrivit agenților imobiliari, la momentul actual, prețul mediu al unui m.p. este de 750 euro, iar cele mai solicitate sunt apartamentele finisate cu reparație și mobilă, care pot fi procurate în credit.

Solicitat de reporterul nostru, fondatorul companiei „Intown.md”, Ștefan Repeșciuc a menționat că piața imobiliară se rezumă acum la blocurile noi, numărul cărora a scăzut considerabil.

„Anul precedent, numărul construcțiilor date în exploatare s-a redus. În prezent se discută despre câteva astfel de proiecte, însă ele sunt foarte puține, ceea ce în mod evident va provoca o creștere de prețuri. Proiectele sunt încă la etapa de avizare și sperăm să fie aprobate în beneficiul bugetului de stat, dar și pentru a păstra locurile de muncă asigurate de acest segment în ultimii ani”, a relatat agentul imobiliar.

Specialistul a mai menționat că în prezent, majoritatea cumpărătorilor se orientează spre suburbii.

„În capitală terenurile devin practic imposibil de găsit, de aceea oamenii sunt interesați de localitățile din apropierea Chișinăului, cum ar fi Cricova, Durlești, Tohatin, Colonița, Pădurea Domnească, Sângera sau Stăuceni. Distanța nu îi sperie pe clienți, majoritatea privind din persectiva de a procura un teren cu o suprafață mai mare”, aprecizat el.

O situație similară este înregistrată și la procurarea caselor. Populația migrează din centru spre suburbii, preferând case pe pământ, ceea ce a condiționat majoararea prețurilor la asemenea imobile.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților