[ X ]
[ X ]
[ X ]
Schema pusă la cale de către zece conaționali, deconspirată de angajații Serviciului Vamal
12 Decembrie

Funcționarii vamali de la Aeroport în conlucrare cu ofițerii Direcției investigare fraude vamale din cadrul Serviciului Vamal, au deconspirat schema pusă la cale de către zece conaționali, de scoatere ilicită a produselor de tutungerie din țară, informează CURENTUL. 

Cazurile au fost înregistrate în seara zilei de ieri, 11 decembrie 2022, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

În cadrul controlului vamal, urmare a valorificării informațiilor deținute de către ofițerii Serviciului Vamal, au fost supuse controlului bagajele a zece pasageri de la ruta Chișinău-Londra, care se presupune că acționau coordonat.

În rezultatul controlului au fost depistate nedeclarate organului vamal, 6105 pachete de țigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova, de diferite mărci.

În valiza celor 5 bărbați și 5 doamne cu vârstele cuprinse între 18 – 50 ani, au fost depistate cantități de la 400 -700 pachete de țigări.

În toate cele zece cazuri țigările au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării, iar persoanele riscă să fie sancționate contravențional în conformitate cu prevederile art. 43¹, 287 alin. (10) Cod Contravențional.

Inapoi la arhiva noutaților