[ X ]
[ X ]
Șase puncte de trecere a frontierei cu Ucraina își reiau activitatea
29 Mai

În baza deciziilor autorităților competente și în coordonare cu structurile de frontieră și vamale din Ucraina, activitatea a șase puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene se restabilește, cu menținerea restricțiilor de rigoare în scopul prevenirii răspândirii epidemiei de COVID-19, transmite CURENTUL.

Astfel, se restabilesc:

PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe (rutier/internațional);
PTF Ocnița – Sokireanî (rutier/internațional);
PTF Larga – Kelmențî (rutier/internațional);
PTF Larga – Kelmențî (fero/internațional);
PTF Criva – Mamaliga (fero/internațional);
PTF Basarabeasca – Serpniovo (fero/internațional).

Începând de astăzi, 29 mai, ora 08:00, prin punctele de trecere a frontierei menționate este reluat traficul atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri, însă cu respectarea restricțiile existente.

Totodată, în punctele de trecere deschise traficului autoritățile ucrainene vor autoriza traversarea frontierei de stat și în regim pietonal.

Amintim că, în conformitate cu Dispoziția nr. 77 din 27 mai 2020 a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și a prevederilor Hotărârilor nr.11 din 15 mai 2020 și nr.12 din 25 mai 2020 ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică se mențin restricțiile și măsurile de control la traversarea frontierei de stat pe ambele sensuri, inclusiv pentru tranzitarea teritoriul Republicii Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților