[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sărbătoare sau „zi neagră”? Deputații, despre „23 februarie”
23 Februarie

Ziua de astăzi – 23 februarie – a devenit motiv de dispută în debutul ședinței de astăzi a Parlamentului. Și dacă pentru unii deputați această zi e sărbătoare, pentru alții e o „zi neagră”, informează CURENTUL.

Deputatul comunist Oleg Reidman a adresat un mesaj de felicitare bărbaților, cu ocazia Zilei de 23 februarie – Ziua apărătorilor patriei, care este sărbătorită în Federaţia Rusă, subliniind semnificația și importanța acestei zile.

Deputata liberal-democrată Maria Ciobanu a subliniat că nu e cazul de sărbătorit. „Mai avem rămășițe ale Armatei Roșii în Transnistria. Haideți să nu mai sărbătorim rușinea și durerea noastră!”, a spus ea.

Deputatul liberal Roman Boțan, președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică, a spus: „Mai bine ar fi să vă mândriți cu Ziua Armatei Naționale, care e marcată la 3 septembrie”.

Și deputata socialistă Elena Hrenova a ținută să felicite „toți bărbații”, cu ocazia Zilei de astăzi.

În replică, liderul liberalilor, deputatul Mihai Ghimpu a menționat:

„Lăsați această zi neagră, lăsați Uniunea Sovietică și trăiți cu republica asta, pe care o țineți în mizerie și sărăcie, mergeți spre Unirea cu România, e calea unică spre bunăstare”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților