[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sandu și Recean, chemați în judecată: „Să răspundă dacă fostul premier i-a determinat sau nu să voteze pentru concesionarea aeroportului”
12 Februarie

Avocatul ex-Premierului Iurie Leancă, în cadrul ședinței de judecată din 9 februarie curent, a cerut judecătorilor să invite ca martori în proces pe toți membrii Cabinetului de miniștri din acea perioadă (inclusiv actualul Președinte Maia Sandu și Prim-ministrul Dorin Recean) – ca să spună instanței dacă Iurie Leancă i-a determinat sau nu să voteze pentru concesionarea aeroportului. În context, Președinția a venit cu o reacție, informează CURENTUL. 

„Adevărul este simplu și public: Maia Sandu nu a votat pentru concesionarea Aeroportului către compania grupării criminale Șor, Avia Invest. Vinovații încearcă să lungească procesul cât de mult pot și să scape de răspundere, iar acum vor să murdărească imaginea președintei.

Ședința guvernului din octombrie 2013 la care a avut loc acel vot este publică, oricine o poate analiza și vedea că Maia Sandu nu a votat”, a declarat Adrian Băluțel, șeful Cabinetului Președintelui.

Mai mult decât atât – a precizat el – Guvernul condus de Maia Sandu a abrogat în septembrie 2019 hotărârile de guvern ce vizau concesionarea Aeroportului, iar în 2023 Aeroportul a revenit în gestiunea statului.

 

Inapoi la arhiva noutaților