[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sănătatea consumatorului, primordială pentru „Franzeluța” S.A.!
18 Aprilie

Perioada de carantină a modificat drastic deprinderile noastre de viaţă, inclusiv cele alimentare. Cu toţii încercăm să fim mai selectivi când vine vorba de produsele pe care le consumăm, astfel că alimentația sănătoasă se regăsește în prioritățile de bază a acestor timpuri dificile. Ca să stăm cât mai departe de viruși, punem un accent sporit și pe consolidarea imunității cu vitamine, minerale şi fibre pe care le luăm fie din fructe şi legume, ori din alte alimente. Puţini dintre voi, însă, v-aţi gândit la numeroasele proprietăţi nutritive pe care vi le poate oferi PÂINEA.

„Franzeluța” S.A produce cel mai divers sortiment de produse de panificație din toată țara! Este întreprinderea care îți oferă posibilitatea să faci alegerea dorită dintr-o varietate de peste 20 de poziții de pâini și franzele, care au la bază ingrediente naturale și sănătoase.

În prezent, pâinea nu mai este doar albă sau neagră, ea se fabrică din mai multe tipuri de faină, fapt pentru care îți vine greu să faci alegerea corectă atunci când te afli în fața rafturilor doldora de pâini care mai de care… În cele ce urmează, îți vom oferi informații prețioase vizavi de adevăratele beneficii ale pâinii.

Pâinea de secară a devenit tot mai populară în rândul consumatorilor datorită beneficiilor ce se conţin în ingrediente, precum şi a cantităţii reduse de drojdii de până la zece ori mai mică, sau chiar excluderea totală, în comparaţie cu alte produse de panificaţie. Conţine mai puţin gluten, este o sursă bogată de minerale, antioxidanţi, fibre şi vitamine. Gustul pâinii de secară este unul intens, deseori aromat cu seminţe de chimen, de floarea soarelui, nucă grecească, fructe uscate şi alte condimente. La „Franzeluța” S.A. se produc în jur de 10 feluri de pâine de secară: „Riga”, „Borodinskii”, „Tallinn” , „Praga”, „Krakow”, „Livadia”, „Nucuşor”, „Dacia”, „Columna”. Este de menționat că o parte dintre acestea nu conțin zahăr.

Pâinea cu făină integrală se află în topul recomandărilor. Ea ridică nivelul serotoninei din creier, creează starea de bine şi reduce pofta pentru dulciuri. Din grija față de consumator, „Franzeluța” a elaborat și câteva pâini cu o astfel de făină: pâinea „De la Chișinău”, Franzela cu făină integrală, pâinea „Sapore”, iar cea mai recent lansată este Pâinea cu făină integrală, care se bucură deja de succes în rândul consumatorilor.

IMG_1609-1536x1055

Tot acest sortiment îţi va aduce doar beneficii, având ingrediente 100% naturale. Evidențiem pâinea „Sapore”, datorită amestecului bogat de: boabe de secară, boabe de grâu, boabe de grâu alac (strămoşul grâului comun, de provinienţă sălbatică), seminţe de in brun şi auriu, seminţe de mac şi seminţe de floarea soarelui. Seminţele şi boabele împreună cu maiaua naturală de secară formează un amestec care îi conferă pâinii gust desăvârşit şi o aromă care o diferenţiază.

F87A2063

Pâinea cu tărâțe este foarte bogată în vitamine de tip B și reprezintă o excelentă sursă de fibre. Din această categorie, „Franzeluța” îți oferă franzela cu tărâțe „Lan” și pâinea „Graham” – un produs de panificaţie ideal pentru cei ce au decis să ţină o dieta sau să adopte un stil de viaţă sănătos. Deşi conţine o parte de făină albă, cea din urmă pâine se consideră una din cele mai sănătoase pâini, întrucât are un conţinut ridicat de nutrienţi şi fibre, care ajută la scăderea indicelui glicemic al pâinii, ceea ce păstrează senzaţia de saţietate pe termen lung, te ajută să mănânci mai puţin şi, implicit, te protejează de apariţia diabetului zaharat. Are calităţi funcţionale extraordinare dovedite şi susţinute de nutritionisţi. Totodată, trebuie să știți că făina Graham este obţinută prin măcinişul complet al boabelor de grâu, însă cu o structură mai grosieră. Conţine germeni de grâu şi tărâţă, care înlocuiesc o parte din amidonul din pâine şi aduce cantităţi importante de vitamine.

Pâinea îmbogățită cu iod, fier și acid folic posedă proprietăți imunomodulatoare. Printre acestea, enumerăm pâinea „Graham”, „Albă”, „Orășenească” şi „Extra”. Aceste microelemente sunt extrem de importante pentru populaţia Republicii Moldova, care este afectată de o incidenţă ridicată de anemii la femeile gravide, dar şi la copiii mai mici de un an. Totodată, ne asigură un sistem imunitar puternic, stimulând celulele organismului în lupta activă contra infecțiilor.

fortificare-028-1536x1024

Cât despre pâinea albă, făcută din făină rafinată (albă) este mai săracă în fibre, dar și mai puțin bogată în minerale și vitamine. Totuși, mai multe studii arată că pâinea albă stimulează dezvoltarea bacteriilor benefice din intestine, fapt pentru care nu trebuie să ne dezicem de ea. Din acest sortiment fac parte pâinea „ De grâu” și „Albă”, franzelele „Botanica”, „Orășănească” și „Extra”. Pornind de la mitul că în această categorie de produse ar persista o cantitate considerabilă de drojdii, vrem să precizăm că la etapa de coacere, ingredientul dat este total descompus!

Drept urmare, avem o mulţime de motive pentru care trebuie să spunem DA pâinii, iar informațiile oferite sperăm să vă fie de ajutor.

Îți mulțumim, stimate consumator!

Inapoi la arhiva noutaților