[ X ]
[ X ]
Salvatorii prezenți în 13 raioane din țară în timpul scăldatului de Bobotează
20 Ianuarie

Pe data de 19 ianuarie 2020, peste 130 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au asigurat securitatea cetățenilor, în timpul scăldatului conform tradiției de sărbătoarea creștină „Botezul Domnului”, transmite CURENTUL.

Angajații IGSU s-au deplasat cu 29 autospeciale de intervenție în cele 13 raioane ale țării: Dubăsari, Strășeni, Căușeni, Ungheni, Taraclia, Cahul, Bălți, Glodeni, Râșcani, Dondușeni, Drochia, Ocnița, dar și UTA Găgăuzia. Pe parcursul întregii zile de ieri, salvatorii și paramedicii Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare au monitorizat situația în preajma râurilor și lacurilor, fiind gata pentru a interveni, dar și a acorda primul ajutor calificat persoanelor care au hotărât să intre în apa de Bobotează.

Potrivit datelor înregistrate de IGSU, în timpul desfășurării activităților religioase nu au fost raportate situații de risc. Măsurile de securitate și monitorizare pe malurile bazinelor acvatice din Republica Moldova de sărbătoarea „Botezul Domnului” sunt desfășurate de IGSU anual având drept scop securitatea oamenilor și prevenirea înecurilor.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților