[ X ]
[ X ]
[ X ]
Salvatorii au intervenit la lichidarea consecințelor vântului puternic de ieri
25 Februarie

În ultimele 24 de ore, angajaţii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitaţi în 87 situații de risc printre care 30 de cazuri la stingerea focarelor de vegetaţie arsă, dar şi alte 23 de intervenţii la lichidarea pericolului de prăbuşire a foilor de ardezie, acoperişurilor smulse, dar şi înlăturarea panourilor electrice deteriorate de vânt, transmite CURENTUL.

Salvatorii au avut misiunea de a defrişa arbori şi copaci doborâţi în raioanele Soroca, Nisporeni, Căuşeni, Comrat Anenii Noi şi Leova. De ajutorul acestora a fost nevoie în raioanele Criuleni şi Comrat pentru înlăturarea mai multor panouri electrice avariate, dar şi a foilor de ardezie care riscau să cadă de pe acoperişuri.

Potrivit informaţiilor operative colectate din subdiviziunile teritoriale IGSU, cele mai multe prejudicii au fost raportate în raioanele Căușeni, Telenești, și Orhei. Astfel, la Căușeni au fost smulse și deteriorate circa 260 m2 de țiglă metalică de pe acoperișul Consiliului raional, circa 50m2 de țiglă metalică de pe clădirea grădiniței pentru copii din localitatea Ursoaia. Tot aici, au fost afectate mai multe depozite, dar și un bloc locativ unde de rafalele de vânt au fost deteriorate 40m2 de țiglă metalică.

În toate localitățile afectate de condiții meteo nefavorabile, continuă să activeze Comisiile pentru Situații Excepționale raionale pentru estimarea prejudiciilor materiale. Potrivit datelor oferite de furnizorii de energia electrică, în dimineața zilei de 25 februarie toate localitățile deconectate de la curent au fost reconectate la energia electrică.

Cristina Parfeni

87382914_10157977866163764_8004663495972880384_n

Inapoi la arhiva noutaților