[ X ]
[ X ]
[ X ]
Salonul Internațional de Carte „Bookfest – Chișinău” va avea loc și în acest an
2 Februarie

Între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni din România a fost semnat un contract de parteneriat privind desfășurarea celei de-a III-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest-Chișinău, transmite CURENTUL.

Evenimentul urmează să se desfășoare în perioada 29 august – 2 septembrie 2018. Contractul de parteneriat a fost semnat de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, și directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Nicolae Brînzea.

În baza parteneriatului semnat, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni va sprijini desfășurarea Salonului Internațional de Carte Bookfest-Chișinău, ediția 2018, alături de Asociația Editorilor din România, Institutul Cultural Român și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Salonul Internațional de Carte Bookfest-Chișinău este un eveniment cultural și comercial ce reunește anual edituri, distribuitori de carte, instituții și asociații de cultură etc., și contribuie la promovarea culturii române, prin favorizarea accesului la o bogată ofertă editorială.

S-a discutat, de asemenea, și despre donațiile de carte în limba română pe care Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” le va oferi pentru premierea elevilor din Republica Moldova, care vor obține rezultate remarcabile la olimpiadele naționale și internaționale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților