[ X ]
[ X ]
[ X ]
Să ne așteptăm la ieftiniri? Ministrul Energiei: Trebuie consumate stocurile de gaz făcute de „Energocom” 
21 Martie

Ministrul Energiei, Victor Parlicov a declarat că trebuie consumate stocurile de gaz făcute de „Energocom”, pentru ca întreprinderea să acumuleze bani și să cumpere gaz la prețurile de piață actuale – care sunt mult mai mici, informează CURENTUL. 

Oficialul a precizat că „mai avem rezerve de gaz”.

Cu referire la eventuală micșorare a tarifului la gaz, care acum e 29,27 lei per metru cub, Victor Parlicov a comunicat: „Tarifele țin de ANRE și noi facem tot ce putem pe partea noastră. Noi vom discuta cu partea transnistreană un contract mai bun, cu preț mai bun pentru energie electrică. Exact așa, pe partea noastră, vom depune eforturi pentru a cumpăra gaze, pentru a beneficia de această conjunctură favorabilă de prețuri pe piața gazelor naturale… Dar, iarăși, cât din acest gaz va ajunge la consumatori, cu ce preț, având în vedere stocurile deja create și când ar putea duce la schimbarea tarifelor – ține de competența ANRE, peste care nu intenționez să intervin”.

Totodată, el a spus că se poartă negocieri cu Centrala din stânga Nistrului și a remarcat că în acest caz este mereu prezent și factorul politic.

„Noi mizăm pe semnarea unui contract pe un termen mai lung și la un preț mai bun”, a precizat el.

Inapoi la arhiva noutaților