[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ruxanda Glavan: Îmbolnăvirea în continuare a cadrelor medicale este dezolantă! Am înregistrat un proiect de lege…
4 Iunie

Grupul parlamentar „Pro Moldova” a înregistrat un proiect de lege, care are drept scop protejarea personalului medical și auxiliar ce activează în regim de stări excepționale sau urgențe în sănătate publică, să fie asigurat cu mijloace de protecție complete și potrivite situației, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, deputata Ruxanda Glavan a scris că își doresc protejarea adevărată a colaboratorilor din sănătate.

„Situația Republicii Moldova în contextul pandemiei, nu ne dă niciun semn de îmbunătățire. Iar pe acest fundal, îmbolnăvirea în continuare a cadrelor medicale este dezolantă! Una dintre cauze este faptul că spitalele au devenit însele focare de COVID-19. S-a ajuns la această stare de lucruri pentru că nici personalul medical, nici cel auxiliar nu a fost (și nici nu este) echipat adecvat și complet. Și nici nu a fost testat în întregime! Asta în timp ce OMS recomanda în martie să se testeze masiv, iar guvernanții noștri făceau coadă la microfoane, mulțumind eroilor și promițând că toți lucrătorii din sistemul de sănătate vor fi testați. Un nou set de promisiuni neonorate! Grupul parlamentar PRO MOLDOVA consideră că lucrătorii medicali trebuie susținuți și protejați adecvat, să nu mai fie victimele promisiunilor deșarte‼ Împreună cu colegii deputați am înregistrat un proiect de lege, care are drept scop protejarea personalului medical și auxiliar ce activează în regim de stări excepționale sau urgențe în sănătate publică, să fie asigurat cu mijloace de protecție COMPLETE și potrivite situației!”, a scris Glavan.

Potrivit lor, este corect ca Guvernul să fie obligat prin lege să testeze periodic și gratuit toți lucrătorii medicali și personalul auxiliar, care își riscă viața și activează în perioade pandemice, cu risc sporit pentru propria sănătate.

„De asemenea, pentru a exclude orice interpretare din partea Guvernului, că ar fi doar o obligație viitoare, propunem și o normă tranzitorie prin care Guvernul va asigura testarea obligatorie gratuită, săptămânală, a întregului personal, care activează în perioada pandemiei COVID-19. Mizăm pe susținerea tuturor deputaților, care cu un vot pot demonstra grija și respectul pentru eroii în halate albe. E timpul să le demonstrăm prin fapte că îi prețuim și că ne pasă!”, a mai scris Glavan.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților