[ X ]
[ X ]
[ X ]
Russu: CEC este preocupată de întocmirea unor liste electorale corecte
26 August

Comisia Electorală Centrală (CEC) este preocupată de întocmirea unor liste electorale corecte și veridice și nu recunoaște criticile aduse în adresa instituției, după ce a anunțat că numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor (RSA) este de 3 237 032. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui briefing de presă, informează CURENTUL.

Președintele CEC a lansat un apel către toate entitățile implicate în procesul de evidență și documentare a populației, către Administrația Publică Locală, organele de stare civilă și către întreprinderea de stat CRIS Registru să fortifice eforturile pentru actualiza datelor despre cetățenii RM.

„CEC este preocupată de întocmirea unor liste electorale corecte și veridice. De aceea, invităm toți cetățenii cu drept de vot din RM să-și verifice datele personale în Registrul de stat al alegătorului, care este accesibil pe pagina www.cec.md. Totodată, atragem atenția că, începînd cu data de 9 octombrie curent, la sediile secțiilor de votare, listele electorale de bază vor fi puse la dispoziția publicului”, a precizat Alina Russu, președinte al CEC.

În același context, CEC a îndemnat alegătorii, partidele politice, misiunile de observatori să se implice în verificarea corectitudinii datelor din listă.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților