[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ruslan Verbițchi despre obligarea deținătorilor de patentă să aiba aparat de casă: O acțiune nechibzuită!
5 Iunie
Refuzul Guvernului să le prelungească la peste 10.000 de persoane începând cu 1 iulie, patenta de întreprinzători și  impunerea lor  să treacă la întreprinderi individuale, un alt gen de activitate care necesită aparat de casă, contabil, și alți angajați calificați, reprezintă o acțiune nechibzuită, consideră consilierul municipal Ruslan Verbițchi.
„După Summitul Comunității Politice Europene de la Bulboaca organizat simbolic la hotar cu vecinii noștri ucraineni, dar pe teritoriul R. Moldova din motive de securitate, la care am avut și noi, dintr-o întîmplare geopolitică nefastă, loc la masa mare a elitei politice europene în rol de gazde, a venit timpul, de la o luni, să coborâm cu picioarele pe pământ iar guvernarea să demonstreze prin pași concreți că parcursul european este, într-adevăr, o prioritate iar politicile economice și sociale pe care le promovează , sunt în folosul cetățeanului și nu în detrimentul acestora. Pentru că Uniunea Europeană este, în primul rând, despre unitate, nu despre dezbinare, despre o viață mai bună, nu despre bespredel economic și legi care să lase fără o bucată de pâine zeci de mii de familii puse în situația să-i satisfacă capriciile ministrului Economiei, Dumitru Alaiba care le promite un paradis fiscal dacă renunța la patentele de întreprinzători”, a relatat Verbițchi pe pagina sa de Facebook..
„Mai exact, Dumitru Alaiba refuză să le prelungească la peste 10.000 de persoane începând cu 1 iulie, patenta de întreprinzători și le impune să treacă la întreprinderi individuale, un alt gen de activitate care necesită aparat de casă, contabil, și alți angajați calificați. Această acțiune nechibzuită se va răsfrânge în primul rînd asupra comercianților care sunt în cea mai mare parte pensionari și care au găsit un mod de activitate ca să se întrețină, din cauza pensiilor mizere pe care le primesc de la stat. Ținând cont de vîrsta lor, este un risc pentru ei să greșească, din întâmplare, în timpul operațiunilor cu bonul de casă, deoarece, amenzile în astfel de situații depășesc 25.000 de mii de lei”, a adăugat consilierul municipal.
Verbițchi mai afirmă că, „sub pretextul că în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană s-ar cere eliminarea patentelor, ce este de fapt un FALS, ministrul Alaiba urmărește distrugerea businessului mic și mijlociu, închiderea piețelor din întreaga țară și favorizarea companiilor străine și a magazinelor mari. Și dacă în piețele din Chișinău mai activează și firme, atunci piețele din raioane riscă să dispară definitiv iar zeci de mii de oameni să rămână fără surse de existență”.
„Unde vreți să ajungeți, dle Alaiba? La gospodăriile țărănești, la oamenii care îți vând marfa cultivată acasă, la saloanele de frumusețe, la domnișoarele care fac manichiură, la domnii care repară încălțămintea? Să fie mai importante interesele agenților economici din strainătate decât veniturile propriilor cetățeni? Voi încheia cu această întrebare, nu doar retorică, sper!”, a conchis Ruslan Verbițchi.
Inapoi la arhiva noutaților