[ X ]
Ruslan Codreanu întreprinde o vizită de lucru în Letonia
11 Decembrie

În perioada 11-13 decembrie, a.c., Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, întreprinde o vizită de lucru în Letonia, la invitația primarului orașul Riga, Nils Ušakovs, transmite CURENTUL.

Vizita delegației de la Chișinău are loc în scopul stabilirii relațiilor de colaborare și schimb de experiență dintre cele 2 orașe, pe domeniile de dezvoltare urbană, gestionare a deșeurilor și salubrizării orașului.

Subiectele abordate se referă la experiența părții letone privind implementarea politicilor și strategiilor de dezvoltare a infrastructurii urbane, precum și a managementului de prelucrare și depozitare a deșeurilor. De asemenea, delegația de la Chișinău va lua cunoștință de utilizarea noilor tehnologii și practici în domeniu, în special ce ține de salubrizarea orașului în perioada caldă, cât și pentru deszăpezire în perioada de iarnă.

Agenda de lucru a Primarului de Chișinău în Letonia cuprinde întâlniri cu managerii orașului și cu reprezentanții Asociației de management a deșeurilor, ai Asociației prelucrare a metalului și inginerie mecanică, vizite de documentare la Compania municipală de prelucrare a deșeurilor, precum și la Uzina „Bucher Municipal”, orașul Ventspils, specializată în producerea tehnicii multifuncționale de salubrizare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților