[ X ]
[ X ]
[ X ]
Rezerviștii Armatei Naționale vor participa la noi exerciții în luna mai
4 Mai

În perioada premergătoare Summitului Comunităţii Politice Europene, Grupul Media pentru Știri de Securitate (GMSS-CPE) vine cu o serie de informații și recomandări de interes public care vizează activitatea cotidiană a cetățenilor, în condiții de confort și siguranță.

În acest context, GMSS-CPE informează că, în perioada 15-19 mai și 22-26 mai, Armata Națională va desfășura exercițiile anuale ordinare cu participarea rezerviștilor Forțelor Armate, în conformitate cu cerințele Legii privitor la rezerva Forțelor Armate.

Centrele Militare Teritoriale vor invita rezerviștii la sediile lor pentru actualizarea datelor personale precum și pentru înmânarea ordinelor de chemare la instruire.

Exercițiile au ca scop verificarea aptitudinilor rezerviștilor, familiarizarea acestora cu baza materială de instrucție, echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale.

Acestea se desfășoară în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul curent, aprobat la finele anului 2022 și nu au tangență cu situația de securitate din regiune.

Inapoi la arhiva noutaților