[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reținută de poliție pentru proxenetism! Riscă până la 7 ani de închisoare
23 Martie

O tânără de 21 de ani, domiciliată în raionul Sângerei, a fost reținută fiind suspectată de proxenetism. Aceasta se află în arest preventiv pentru 30 de zile, informează CURENTUL.

Timp de două luni de documentare, ofițerii Direcției operațiuni speciale a Inspectoratului Național de Investigații și angajații Inspectoratului de Poliție Bălți, au stabilit că suspecta, în comun cu alte persoane, prin intermediul rețelelor de socializare recrutau persoane de gen feminin cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, din zona de nord a țării. Suspecții, urmărind scopul de profit convingeau victimele să practice prostituția în Cipru.

Ulterior, membrii grupului infracțional perfectau toate actele necesare, procurau biletele de zbor persoanelor care urmau să meargă să se prostitueze în Cipru.

Astfel, la 16 martie curent, în Aeroportul Chișinău a fost reținută în flagrant o tânără, membră a grupului criminal, în timp ce însoțea o victimă de 25 de ani, care trebuia sa ajungă în Cipru.

Audiată de poliție, suspecta a povestit că pentru fiecare persoană racolată și transportată în Cipru, urma să primească suma de 2 mii de euro de la o persoană de origine turcă, care se afla în Cipru.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Proxenetism”, se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 7 ani.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților