[ X ]
[ X ]
[ X ]
Republica Moldova, obligată să treacă de la 1 martie 2020 la semnalul digital
19 Septembrie

Începând cu 1 martie 2020, Republica Moldova trebuie să renunțe la semnalul analogic și să treacă la semnalul digital. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass – media, Adrian Lebedinschi, transmite CURENTUL.

Astfel, au fost lansate dezbateri cu factori de decizie din MEI, ANCERTI, CA și alte structuri responsabile de implementarea prevederilor legale.

„În iulie am avut prima ședință de lucru și ieri am avut o ședință în care au fost puse majoritatea punctelor pe „i”. Așteptăm o solicitare din partea MEI către CA, pentru a solicita tuturor surselor mass-media promovarea spoturilor publicitare pregătite în acest sens, astfel încât cetățenii să treacă la televiziunea digitală prin eter”, a spus Adrian Lebedinschi.

De asemenea, deputatul a menționat că au fost procurate 9 mii de seturi box-uri care vor di repartizate prin MEI către acele persoane defavorizate și, respectiv, în caz de acumulare a cererilor suplimentare vor mai fi procurate astfel de seturi box-uri.

Adrian Lebedinschi a informat că, pe parcursul acestei luni, s-a reușit încadrarea în Multiplex A să se regăsească gratuit 18 canale TV, nu 15, cum era până acum.

„Sperăm că până la 1 martie să fie anunțat concurs pentru locurile libere rămase în grilă, iar acele TV care și-au suspendat activitatea să revină la semnalul digital”, a adăugat Adrian Lebedinschi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților