[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Republica Moldova – mai bogată cu 23 de mașini de pompieri
7 Octombrie

Ambasada Austriei în Republica Moldova a transmis astăzi tehnica specială de intervenție, procurată în cadrul proiectului „Consolidarea Serviciului salvatori și pompieri în localitățile rurale ale Republicii Moldova”, subdiviziunilor desconcentrate ale Ministerului Afacerilor Interne, informează CURENTUL.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a mulțumit tuturor celor care au contribuit la implementarea proiectului. „Suntem prezenți la un eveniment de excepție, care a fost realizat cu succes grație efortului Guvernului R. Moldova. Astfel, avem posibilitatea de a ne bucura de un alt nivel de siguranță a țării noastre, mai ales în situațiile de risc. Datorită bazelor tehnico-materiale, noi oferite, vom reduce timpul de răspuns în cazurile speciale, iar cetățenii se vor bucura de securitate. Vedem că, lucrurile frumoase se pot întîmpla, dacă depunem efortul necesar. Am ferma convingere că vom continua cu noi proiecte, care, la fel, vor asigura securitatea oamenilor din R. Moldova”, a spus el.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, de asemenea, a adus mulțumiri Ambasadei Austriei pentru sprijinul acordat. „Cu multă bucurie particip astăzi la acest eveniment, care este extrem de important, util și necesar pentru toți cetățenii țării noastre. A fost depusă o muncă grea, dar la capătul căreia ne putem bucura de rezultat. Cele 23 de autospeciale, oferite astăzi, vor asigura securitatea în situațiile excepționale și vor servi drept o investiție importantă pentru viețile cetățenilor”, a menționat el.

De asemenea, Christine Freilinger, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Austriei în Republica Moldova la MAI a declarat că este fericită de faptul că s-a implementat cu succes proiectul și speră că acele 23 de autospeciale, care au fost transmise, să fie utilizate eficient pentru R. Moldova.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților