[ X ]
[ X ]
[ X ]
Republica Bulgaria a trecut la vinieta electronică. Detalii
5 Februarie

Din 01 ianuarie 2019 Republica Bulgaria introduce un nou sistem de colectare a taxelor de drum pe teritoriul țării, care înlocuiește vinieta clasică cu cea electronică prin implementarea unui sistem online de plată, transmite CURENTUL.

Vinieta se percepe pentru utilizarea drumurilor naționale de către vehiculele și combinațiile de vehicule a căror masă totală este egală sau depășește greutatea de 3,5 tone.

Operatorii de transport au posibilitatea achitării vinietei electronice la 160 terminale de autoservire instalate pe teritoriul Republicii Bulgaria, dintre care 32 de terminale fiind localizate la 14 puncte de control a frontierei naționale: „Kapitan Andreevo”, „Ruse”, „Durankulak”, „Kardam”, „Gueshevo”, „Oltomantsi”, „Stanke Lisichkovo”, „Zlatarevo”, „Kalotina”, „Kulata”, „Kapitan Petko Voyvoda”, „Lesovo”, „Bregovo” și „Vrashka Chuka”. Un terminal de autoservire este instalat la stația de alimentare cu combustibil „Sunny Oil” din apropierea punctului de trecere a frontierei bulgare „Vidin”.

De asemenea, vinieta electronică poate fi procurată și achitată în numerar la Secțiile regionale de control a traficului rutier, la birourile operatorului de telefonie mobilă A1 și la sucursalele „Easy Pay”, precum și în cadrul oficiilor poștale teritoriale. Plata online poate fi efectuată prin intermediul paginii web oficiale www.bgtoll.bg și aplicației mobile BGToll App.

Menționăm că, vinieta electronică este asociată numărului de înmatriculare al vehiculului, respectiv nu va fi necesară afișarea unei dovezi de plată a acesteia, iar autocolantele de hârtie procurate anterior își mențin valabilitatea până la data expirării.

Pentru informații detaliate cu privire la tarifele valabile pentru anul 2019, secțiunile de drumuri pentru care se aplică vinieta, precum și penalitățile în cazul lipsei acesteia, accesați  pagina oficială a Agenției Infrastructurii Drumurilor a Republicii Bulgaria: http://www.api.bg/index.php/en/vinetni-stikeri.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților