[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reprezentanți din mai multe state au participat la două ședințe de lucru desfășurate de AAC
4 Iunie

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova în parteneriat cu Î.S „MOLDATSA” a găzduit, în perioada 27 -31 mai 2019, două ședințe de lucru care s-au desfășurat sub egida Biroului Regiunii Europene a Organizației Internaționale a Aviației Civile, transmite CURENTUL.

Cea de-a XIX –a reuniune pe tema implementării serviciilor meteorologice în regiunea de Est a Europei “Eastern Part of the EUR Region (PT/EAST/19)” a întrunit reprezentanți din Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova, Uzbechistan, Franța, Austria, Kazahstan, Azerbaijan, Kîrgîzstan, Belarus, Georgia precum și reprezentanții biroului regiunii Europene OACI.

Pe agenda discuțiilor s-au regăsit subiecte legate de coordonarea rețelei de radare meteorologice dopller, examinarea deficiențelor legate de furnizarea serviciilor de meteorologie aeronautica in regiunea Europeana de Est, implementarea noului standard în sistemul de management al calității ș.a

Ce-a de a doua ședință cu genericul PT SWIM/2 (System Wide Informational Management) a întrunit reprezentanți din peste 20 de țări, inclusiv organizații internaționale precum: ICAO, EUROCONTROL, EUROCAE, FREQUENTIS, IFAIMA, SESAR DEPLOYMENT MANAGER.

SWIM este un concept nou operațional pentru managementul și schimbul informațiilor și a datelor în domeniul navigației aeriene. Acest concept are la bază infrastructura și standardele comune ce permit gestionarea și schimbul de date prin intermediul serviciilor interoperabile.

Implementarea noilor standarde în materie de mediu în domeniul aviației civile reprezintă o preocupare a ICAO, astfel ambele sesiuni au fost coordinate de Grupului European de Planificare a Navigației Aeriene din regiunea Europeană a OACI (European Air Navigation Planning Group- EANPG) și au avut scopul de a contribui la implementarea obiectivelor Planului Global de Navigație Aeriană pentru această regiune.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților