[ X ]
[ X ]
[ X ]
Replica lui Dodon pentru Filip
3 Aprilie

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, recomandă Prim-ministrului și altor reprezentanți ai actualei guvernări să nu-și supraaprecieze valoarea și să subaprecieze opinia cetățenilor și Președintelui care reprezintă cetățenii. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă dedicată semnării Memorandumului între R. Moldova și Uniunea Economică Euroasiatică, transmite CURENTUL.

„Cred că, colegii și prietenii nu apreciază procesul pe care merge R. Moldova. Cred că, Premierul își supraapreciază obligațiunile. Dacă cuiva ceva nu-i place ce spune dumnealui, țara poate rămâne fără finanțare. Președintele, conform Constituției, este persoana responsabilă de politica externă. Acest Memorandum nu presupune ratificare în Parlament, avize din partea Guvernului sau Parlamentului”, a spus Igor Dodon.

Totodată, Tigran Sarkisyan, Președintele Colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, a menționat că Memorandumul nu presupune nici o responsabilitate din partea R. Moldova și a trecut expertiza juridică. Părțile nu pot semna dacă documentul contravine legii R. Moldova și țărilor membre ale Uniunii. De asemenea, oficialul a reiterat că Uniunea nu este una politică, dar economică.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților