[ X ]
[ X ]
[ X ]
Regulamentul de funcționare a ministerelor conform noii reforme – aprobat de Guvern
30 August

Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de astăzi, regulamentele de funcționare a ministerelor, conform noii reforme a Administrației Publice Centrale, transmite CURENTUL.

Premierul Filip a declarat că, este satisfăcut că s-a ajuns la o nouă etapă a implementării reformei Guvernului.

„O etapă și un pas foarte important. Pe la unele instituții vom avea reduceri de personal și până peste 50% devenim mai supli. Eu am toată certitudinea că urmare a acestor regulamente, organigrame, funcționarii vor ști cu certitudine ce au de făcut, vor ști foarte clar ce au de muncit în acele 8 ore legale, dar în același timp vor fi mai bine plătiți. În următoarea etapă, același exercițiu, îl vom face foarte repede și cu agențiile guvernamentale. Un stat este puternic atunci când instituțiile sale sunt puternice. Visul și obiectivul meu este ca pentru Guvern să lucreze cei mai buni profesioniști, oameni care au cele mai bune capacități, numai așa putem miza pe o țară puternică în continuare și economic și social dezvoltată”, a precizat Filip.

Totodată, Premierul a venit și cu o indicație către toți miniștrii.

„Prin intermediul ordinelor interne să transferați toate automobilele și șoferii care sunt astăzi la ministere către Garajul Cancelariei de Stat. Este un lucru prin care vom optimiza și aici cheltuielile. Pentru că este una când centralizat se va procura combustibil și se va avea grija de starea tehnică a automobilelor. Este important și pentru Dvs. ca șoferii să treacă controlul medical în fiecare dimineață. Vom avea o optimizare a cheltuielilor”, a conchis Premierul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților