[ X ]
Regretul lui Dumitru Diacov față de viitoarele alegeri parlamentare: „Din păcate, asta înseamnă că…”
3 Octombrie

Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov consideră că bătălia pentru alegerile parlamentare din 2018 va începe mult mai devreme decât ar fi cazul, transmite CURENTUL cu referire la interviul acordat pentru www.tribuna.md. 

„Se vede de acum că alegerile parlamentare viitoare va fi subiectul care va da tonul. Din păcate, asta înseamnă că sezonul electoral se începe mai devreme decât ar fi necesar și cum e de obicei. Pentru campanie electorală, de obicei,  lumea începe să se pregătească cu jumătate de an înainte, cu câteva luni, dar acum va fi cu un an și ceva – cam mult, dar asta e realitatea”, spune el

Politicianul crede că alegerile viitoare vor fi principala grijă a forțelor politice și asta va crea anumite animozități în comportamentul forțelor politice, va crește temperatura dialogului intern, într-o măsură oarecare.

„Principalul e să avem grijă să nu exagerăm, să nu uităm de viața reală a țării, de problemele reale care sunt și de problemele poporului, ale oamenilor. E important ca, după alegeri, să fie păstrat cursul de dezvoltare al țării, astfel ca să  nu ne mișcăm doi pași înainte și trei înapoi. Să existe o continuitate, să existe o mișcare constantă într-o anumită direcție de care are nevoie RM și, în consecință, fiecare cetățean care trăiește aici. Eu cred și sper că toate partidele, în afară de temperamentul electoral, vor demonstra și calități mature, care trebui să fie orientate spre grija față de atmosfera din țară, faţă de cum se simt oamenii etc.”, spune democratul.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților