[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reglementările tehnice naționale vor fi ajustate la standardele europene pentru introducerea pe piață a produselor industrial
14 Aprilie

Hotărârea de Guvern privind activitatea de reglementare tehnică pentru introducerea pe piață a produselor industriale va avea modificări și completări, transmite CURENTUL.

Proiectul Hotărârii de Guvern are drept scop alinierea prevederilor Reglementărilor tehnice naționale la acquis-ul european.

Astfel, se modifică unele reglementări tehnice pentru produsele industriale, în special pentru mașinile industriale și instalațiile pe cablu care transportă persoane punerea, dar și pentru punerea la dispoziție pe piață a recipientelor simple sub presiune, a mijloacelor de măsurare, a echipamentelor electrice destinate utilizării în cadrul unor limite de tensiune, a echipamentelor privind siguranța jucăriilor, a aparatelor consumatoare de combustibili gazoși etc.

Proiectul are ca obiectiv evitarea interpretărilor eronate ce țin de activitatea organismelor de evaluare a conformității și procedurii de recunoaștere în vederea notificării a acestora.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților