[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Reglările de conturi” între instagramerii moldoveni a ajuns pe masa procurorilor! Cine ar fi „capul mafiei online”
20 Iulie

Scandalul influencerilor moldoveni de pe Instagram a ajuns în vizorul Procuraturii Generale, după ce bloggerul Dan Ioniță a depus o plângere la poliție, cu privire la faptul că „persoane necunoscute au pretins și au dobândit de la el mijloace bănești în sumă de 7350 lei”, informează CURENTUL.

Solicitată de reporterul nostru, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu, ne-a comunicat că plângerea influencerului fost înregistrată de către Direcția Investigații Infracțiuni Informatice, iar ulterior materialele au fost expediate către Procuratura Generală, care urmează să se expună asupra cazului dat.

Totodată, în mediul online au apărut deja versiuni despre cine ar fi responsabil de spargerea mai multor conturi de Instagram și de șantajarea bloggerilor. Câțiva tineri, printre care Mihaela Chistol, Dan Ioniță și Katy Black, au realizat o investigație proprie, iar într-un final au acuzat-o pe Daniela Cheltuitor că ar sta în spatele hackerilor.

Cunoscută în mediul online ca Ella, vloggerița Mihaela Chistol a postat un video în care a relatat despre cum și-a pierdut contul său cu peste 150 mii de urmăritori.

„Contul a fost șters de către o persoană care se ascunde sub numele de „stergem.concursuri”, iar el a postat pe story video și foto confirmare ca a făcut acest lucru. Noi, toți bloggerii ne-am unit și am făcut rost de o conversație, unde el, șterge concursuri, discută cu domnișoara care încurcă curcubeul cu cocostârcul, Daniela Cheltuitor. Ei se cunosc foarte bine și se întâlnesc foarte des, iar Daniela îi dă indicații pe cine să șteargă, îi transmite linkuri și șantajează bloggerii. Chiar si Emilian Crețu, care a ajutat-o sa crească pe Instagram, este și el în această listă. Acest video nu va întoarce contul meu de Instagram, dar măcar voi nu veți participa la concursuri false”, a povestit Ella în videoclipul postat pe pagina soțului său.

Acuzații de acest fel au fost făcute și de către un alt blogger. Este vorba despre Cristian Cebotari, care spune că Daniela Cheltuitor este „capul acestui grup”, iar un oarecare Stanislav Rusu i-ar îndeplini toate comenzile Danielei. Potrivit lui, această persoană i-ar fi cerut bani și soției lui – Katy Black.

Și bloggerul Ivan White a declarat că a rămas fără cont de Instagram. Tânărul a spus că nu s-a așteptat la acest gest din partea Danielei, deoarece i-ar fi oferit susținere și ajutor de mai multe ori.

Printre victimele care au avut de suferit în urma amenințărilor se mai numără și bloggerița Daniela Costețchi, care a declarat că i s-ar fi cerut 1000 de euro ca să nu-i blocheze contul de Instagram, dar într-un final ar fi achitat „600 euro, cu reducere”.

În pofida la toate acuzațiile, Daniela Cheltuitor susține că este nevinovată.

„Dacă aveți atâtea dovezi, de ce nu am primit nici un apel de la poliție?”, așa a reacționat tânăra la acuzațiile influencerilor aduse în adresa ei.

Doina Buruiană

218814925_925970494649793_7190632949204058195_n


Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Кистол Андрей (@andrei_chistol)

Inapoi la arhiva noutaților