[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Regia Autosalubritate” va beneficia de un împrumut BERD și BEI și un grant pentru implementarea proiectului „Deșeuri solide”
20 Octombrie

Î.M. „Regia Autosalubritate” va beneficia de un împrumut din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și un grant de 5 mln. euro, în scopul implementării proiectului „Deșeuri solide Chișinău”. Proiectul a fost votat de Consiliul Municipal Chișinău, transmite CURENTUL.

Planul general de finanțare al proiectului prevede:
– Împrumut BERD – 9,0 mil. euro;
– Împrumut BEI – 9,0 mil. euro, care urmează să vină la municipalitate ca credit nerambursabil prin intermediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Regionale, ca parte integrantă a Proiectului de Gestionare a Deșeurilor pe țară;
– Grant – 5,0 mil. euro;
– Finanţare municipală de suport al proiectului -7,96 mii. euro, dic care au fost deja investiti 1,5mln eur;
– Suport tehnic -0,85 mii. euro;

În baza suportului oferit de către cele două bănci, vor fi realizate următoarele lucrări:

– Recultivarea poligonului provizoriu de la Ciocana în corespundere cu standardele UE;
– Securizarea depozitului de deșeuri Țânțăreni în corespundere standardelor UE și investiții în renovarea infrastructurii comunii Țînțăreni;
– Înoirea parcului de autospeciale și infrastructurii de mangementul deșeurilor întreprinderii;
– Modernizarea stației de transfer și instalarea unei linii de sortare manuală a deșeurilor reciclabile colectate separat.

„După ani de zile în care deșeurile au fost colectat și depozitate aleatoriu, acest lucru nu mai poate continua așa. Ne dorim o modernizare în tot ce înseamnă mangementul deșeurilor în municipiul Chișinău”, menționează Primarul General al Capitalei, Ion Ceban.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților